Niko Home Control

Wat is domotica?

Domotica gaat over de integratie van diensten en technologie waarbij we voor het optimale wooncomfort zorgen en deze omtoveren tot een “smart home”. De woning kan centraal bediend worden via touchscreen of smartphone. U stuurt uw verlichting automatisch en kiest de juiste sfeer. U verhoogt uw veiligheid met aanwezigheidssimulatie en koppelt uw alarmsysteem. U controleert uw energieverbruik en stelt uw verwarming en ventilatie op de meest ecologische manier in.

Toepassingen van domotica in je woning

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk. Enkele van de meest voorkomende zijn:

  • De bediening van de verlichting: door stopcontacten en lampen te voorzien van speciale elektronica is het mogelijk om de verlichting vanop afstand te bedienen. Zo kan je vanaf de sofa het licht in de keuken, tuin, … aan/uit of dimmen. Maar ook van buitenshuis bent, kan je deze bedienen. Zo kan je de woning bewoont laten lijken terwijl je op vakantie bent.
Niko Home Control
Niko Home Control
  • De bediening van de verwarming/koeling: door het automatiseren van je verwarming of koeling kan je eenvoudig en vanop afstand het klimaat van je woning regelen.
  • De woning extra beveiligen: net zoals bij traditionele alarmsystemen kan er gewerkt worden met allerlei sensoren. Maar je kan ook bijvoorbeeld videocamera’s plaatsen die beweging herkennen en zelfs het onderscheid tussen een kat en een mens kunnen maken.
  • logo – niko
  • logo – gavazzi

De Craene Technics staat voor ervaring en vakmanschap, daarom werken wij enkel met gediplomeerde en gecertificeerde installateurs.

Met een parlofoon kan je binnenshuis praten met de bezoeker die aan je deur staat en net aangebeld heeft. Met videofonie kan je deze ook zien terwijl je praat.

Ja, je kan zeker en vast “klein” beginnen en nadien extra toestellen koppelen en/of toevoegen. Wel hou je best bij je eerste keuze rekening met het “ecosysteem”. Zo kan je niet zo maar eender welk systeem uitbreiden met eender welk merk en toestel.

Veel gestelde vragen over huisautomatisatie

Vraag een offerte aan!

Wens je informatie omtrent de plaatsing van zonnepanelen en/of een thuisbatterij? Moet je huidige elektrische installatie gewijzigd worden? Wens je jouw huis te moderniseren met domotica? Aarzel dan niet en vraag vandaag nog, geheel vrijblijvend, jouw offerte aan.