Wat is een thuisbatterij?

Dankzij de installatie van een thuisbatterij kan je de zonne-energie van je zonnepanelen die je niet onmiddellijk opgebruikt, opslaan. Zo kan je deze energie op een later tijdstip, wanneer je installatie minder produceert, gaan gebruiken. Een thuisbatterij kan ook energie tijdens de goedkopere daluren gaan opslaan vanaf het electriciteitsnet om er nadien, tijdens piekuren, gebruik van te maken.

De voordelen van een thuisbatterij

Een eerste groot en gekend voordeel van een thuisbatterij is uiteraard het opslaan van opgewekte, maar niet verbruikte zonne-energie. Wat natuurlijk ook weer zal schelen op je elektriciteitsfactuur. Maar een thuisbatterij kan bijvoorbeeld ook dienst doen als noodgenerator bij elektriciteitspannes. Bovendien krijg je tot en met 2024 van de Vlaamse overheid een premie bij de aankoop en installatie van een thuisbatterij.

Hoe werkt het?

De energie opgewekt door je zonnepanelen wordt via je omvormer naar de meterkast gebracht. De aansluitingen in je meterkast zorgen dan weer dat deze energie gebruikt kan worden door je elektrische apparaten. Wanneer je meer stroom produceert dan je verbruikt, wordt deze terug naar het elektriciteitsnet gebracht. In het geval van een thuisbatterij wordt er in dit laatste geval een extra regelaar toegevoegd die ervoor zorgt dat deze opgewekte energie eerst naar je thuisbatterij gaat. Pas als deze volgeladen is, zal de stroom terug naar het net vloeien.

  • pylontech batterij

Bij De Craene Technics werken wij enkel met kwalitatieve en gekende merken.

Een thuisbatterij kan een goede oplossing zijn om de meerproductie van uw zonne-energie overdag op te slaan en op een later ogenblik, bijvoorbeeld ’s avonds, te gebruiken. De thuisbatterij zal ervoor zorgen dat u minder stroom van het net moet opnemen op momenten dat uw zonnepanelen minder energie produceren.

Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

Vraag een offerte aan!

Wens je informatie omtrent de plaatsing van zonnepanelen en/of een thuisbatterij? Moet je huidige elektrische installatie gewijzigd worden? Wens je jouw huis te moderniseren met domotica? Aarzel dan niet en vraag vandaag nog, geheel vrijblijvend, jouw offerte aan.